Komplett leverantör av bergvärme i Sundsvall

Vill du ha bergvärme i Sundsvall med omnejd så anlita en certifierad leverantör som erbjuder en fullständig bergvärmepumpsinstallation till dig. Vi tar hand om allting från början till slut. Från borrning till komplett och slutförd installation av värmepump. Förutom bergvärme erbjuder vi även flera andra gröna och hållbara energilösningar som vattenborrning samt olika VVS-tjänster till både privatpersoner och företag i Sundsvall, Sollefteå, Timrå, Kramfors och Ragunda. 

Grön och hållbar värme med bergvärme

Vi levererar grön och hållbar värme direkt från naturen hem till dig. Bergvärme är en grön och lönsam energiform eftersom energin som tillhandahålls är helt ren. Vill du vara med och ställa om Sverige till ett hållbart samhälle och bidra till en bättre miljö så är bergvärme ett perfekt val. Inte nog med att det är en miljövänlig och effektiv energilösning. Du kan dessutom spara upp till 80 % av din uppvärmningskostnad, varje år!

Så fungerar bergvärme
Bergvärme Sundsvall Cert

Vad är bergvärme?

Vad är egentligen bergvärme för något och hur fungerar det? 

Berggrunden är som ett stort batteri som laddas av solen och som lagrar solens energi i form av värme. Vi kan utnyttja denna värme genom att borra ett djupt hål ner i berggrunden. Hur djupt man behöver borra beror på husets storlek, hur många som bor i huset, var det ligger och hur långt under markytan som berget befinner sig. Ju större behov, desto djupare behöver man borra.

I hålet man borrat sänker man ned ett rör och sen pumpar man ned och upp vätska i röret. Vätskan värms upp där nere och hämtas sen upp via värmepumpen som för värmen vidare ut i husets värme- och varmvattensystem.

Kan värmen ta slut?

Batteriet, eller berggrunden, laddas ständigt av solen så energin som lagras är i princip obegränsad. Så bergvärmen kommer inte att ta slut. Man bör dock inte borra två hål för nära varandra. Det bör vara ett avstånd på minst 20 meter.

Hur mycket kostar bergvärme i Sundsvall?

En komplett installation av bergvärme kostar vanligtvis mellan 180 000 – 280 000 kronor efter ROT-avdrag. Det blir snabbt en lönsam investering, speciellt om du tidigare haft direktverkande el. Kontakta oss så går vi igenom kostnad och pris för bergvärme som gäller för just dina förutsättningar. 

Mer information

Frågor och svar om bergvärmeinstallation finns här

Mer information om bergvärme från Svenska Kyl & Värmepump Föreningen

 

Förutom bergvärme erbjuder vi även flera andra gröna och hållbara energilösningar som vattenborrning samt olika VVS-tjänster till både privatpersoner och företag i SundsvallHärnösandKramforsTimrå.

Offertförfrågan