tjänster & produkter

Vi erbjuder helhetslösningar inom vvs och brunnsborrning. Vår målsättning är att vi som företag ska kunna hjälpa våra kunder med så mycket som möjligt. Vi kan därför också erbjuda

Värme & energi

Hos Bergvärme hittar du även ett antal andra produkter och energilösningar. Genom vårt breda urval kan du som kund alltid hitta de produkter du eftersöker.

Vi erbjuder även solel

I samverkan med vårt systerföretag W3 el sol energi kan vi komplettera värmepumpsinstallationen med solel.

Visste du att

Installation av en värmepumpsanläggning kan göras året runt. Borrning på vintern, i frusen mark är på sätt och vis lättare, då så kallat borrkax inte flyter ut över gräsmattan i samma omfattning som på sommaren. Dessutom är risken för att borriggen skall skada gräsmattan mindre.

Energiformen

Bergvärme är en ren energiform som är lika gynnsam för miljön som för ekonomin. Från ett borrat hål tar man gratisvärme från berggrunden. Bergvärme skapar en effektiv energilösning året runt.

Bergvärme

Med en bergvärmepump tar man gratisvärme från berget genom att borra ett vanligtvis 100-250 meter djupt hål ned i berggrunden. I borrhålet för man sedan ned en s.k. kollektorslang fylld med frostskyddsvätska (bioetanol). Denna vätska pumpas runt i slangen så att den fångar upp värmen ur berget. Fördelen med bergvärme är att det inte kräver en stor tomt och att effekten är hög under hela året.

Våra samarbetspartners 

Så fungerar bergvärme

Offertförfrågan